Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Óriási sikerrel debütált, rengeteg embert vonzott a Pesti út 29-37. számú lakótömbök közötti zöldterületen, a tíz emeletes Garzonházak tövében, első alkalommal megrendezett kétnapos Rántott Hús Fesztivál április 26-27-én.

Rákosmente Önkormányzata sikeresen vett részt a "VEKOP-6.2.1-15 A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Budapesten" című pályázati kiíráson „Rákosmenti krízistömb rehabilitáció 2016” elnevezésű pályázatával, amely a Pesti út mentén található, úgynevezett Garzonházak és környékének megújulását, a közbiztonság javulását, a közösség fejlesztését, az egészség megőrzését, az ott élők felzárkózását és társadalmi-gazdasági integrációját segíti elő. A pályázat részeként került megrendezésre a Rántott Hús Fesztivál.

Péntek délután a népszerű műsorvezető, Abaházi Csaba köszöntötte a fesztivál közönségét, majd B. Nagy Réka énekes műsorával vette kezdetét a színpadi program. A folytatásban Nánássy Tibor énekes, és a Dal 2019-es döntősének, Szekér Gergő produkciójának tapsolt a közönség. A fesztivál első napját a Groovehouse együttes zárta, miközben óriási forgalmat bonyolítottak a rántott húst, zöldségeket, rántott sajtot, kemencében sült kenyérlángost és faszénen pirított kürtöskalácsot kínáló vendéglátó sátrak. A Rántott Hús Fesztivál szervezői elmondták, megállapodtak a jelen lévő vendéglátóhelyekkel, hogy a hátrányos helyzetű lakosoknak egyszeri alkalommal ingyen biztosítják az általuk választott ételt.

Szombat délelőtt is rengeteg embert vonzott a rendezvény. A gyerekek fáradhatatlanul ostromolták az óriás ugrálóvárat, a legkisebbek körében nagy sikert aratott az óriásbuborék-show, miközben megismerkedtek a városok vadvilágával – egerekkel, patkányokkal, görényekkel, nyestekkel, rókákkal, borzzal és kutyákkal. Az Aranykapu Bábszínház Paprika Jancsi és az ördög meséjét hozta el a rendezvényre. A folytatásban felléptek a kerületi óvodások, iskolások, majd Zsuzsa Mihály Jó ebédhez szól a nóta! című műsora szórakoztatta a fesztivál résztvevőit. Az Aranymálinkó Hagyományőrző Néptáncegyüttes műsorával megidézte az itt élő nemzetiségek kultúráját, a régi hagyományokat, táncokat, dalokat, népszokásokat. A Kolompos együttest jól ismerik és nagyon sokan szeretik Rákosmentén. A közös éneklés, a siker most sem maradt el. A délutáni népzenei blokk után Gáspár Laci koncertjének tapsolt a közönség.

Az esti „teltházas” Charlie koncert előtt Fohsz Tivadar alpolgármester és Sarkadi Nagy Adrien, Rákoskeresztúr önkormányzati képviselője köszöntötte az első alkalommal megrendezett Rántott Hús Fesztivál résztvevőit. Az alpolgármester gratulált a szervezőknek, a kerületi intézményeknek, civil szervezeteknek és nem utolsó sorban az óriási létszámban megjelent lakosságnak, hogy jelenlétükkel hozzájárultak az első nagysikerű rákoskeresztúri gasztronómiai, közösségi-családi, szabadtéri program sikeres lebonyolításához, amely része a Garzonházak és környékének megújulásának, a közösség fejlesztésének.

Forrás: rakosmente.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Kelet-Pestről

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata 2019. november 21-én este 18:00 órától közmeghallgatást tartott a Vigyázó Sándor Művelődési Ház fórumtermében.
Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata immáron hatodik alkalommal rendezett közszolgálati nyugdíjas találkozót.
A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Diákönkormányzatának (Balassi DÖK) rendezésében ismét 24 órán keresztül pattogott a labda a tornateremben.
Kovács Péter polgármester 2019. október 29-én Főváros Védelméért oklevelet vett át a Fővárosi Kormányhivatal dísztermében.
40 évvel a megépítése után ismét hangulatos közösségi tér az Újhegyi sétány.
A főváros XVI. kerülete idén mintegy 1,2 milliárd forintos állami támogatást szerzett földutak aszfaltozására – közölte a kerület polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.
Szeptember 4-én délután Rákoskeresztúr Fő terén is helyet kapott egy napjainkban igen közkedvelt városmarketing elem: Rákosmente látványos városfelirata.
Rákosmente Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ingyenes lombzsákosztást szervez annak érdekében, hogy a XVII. kerület lakói környezetbarát módon szabaduljanak meg a felesleges...
„Az Országgyűlés elé terjesztett indítványok elfogadása előrelépést jelenthet, de Kőbánya számára a valódi megoldás az lenne, ha a trafikok nem árusíthatnának szeszes italt.”– mondta a...
Kovács Péter polgármester köszöntötte Dr. Bálint Györgyöt, vagy ahogy az egész ország ismerő őt Bálint gazdát, 100. születésnapja alkalmából.
A Kőbányai Önkormányzat által működtetett napközis nyári táborban mind a kilenc hetén nyeregbe pattanhatnak a táborozó iskolások, a Kőbánya Bringa programnak köszönhetően.
Egyedi tervezésű új eszközökkel, Kőbánya hagyományait idéző két új játszótér várja mostantól a gyerekeket a kerület egyik legkedveltebb helyszínén, az Óhegy parkban.
Önkormányzatunk és a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat (KESZ) vezetői, valamint számos cinkotai érdeklődő jelenlétében június 5-én átadták a Cinkotai Egészségházat.
Rákosmente Önkormányzata a közútfejlesztések mellett a gyalogjárdák felújítására, biztonságossá tételére is nagy figyelmet fordít, így a közelmúltban 26 helyszínen fejeződtek be a gyalogosok...
Immár harmadik alkalommal rendezték meg kerületünkben a Távírótörténeti Konferenciát, melynek helyszíne a Podmaniczky-Vigyázó Kastély oldalszárnya volt.
Több száz kisgyermeket emeltek szüleik, nagyszüleik a magasba május 11-én, a Heltai téren megrendezett Liget Pikniken.
A véletlennek köszönhetően a Humusz Szövetség segítségével Szász József alpolgármester találkozott egy környezettudatos kerületi diákkal, Szabó Bencével, aki az Erzsébet-ligetben lévő Budapesti...
A XVI. kerületi Önkormányzat 2018-ban sikerrel pályázott a Határtalanul! program Kárpátaljai szolidaritási alprogramjára.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó